तूं राज घरां की जाई ए मीरां, उंची तेरी जात
गुरू मंत्र कोई खेल नहीं सै
तेरा मेरा मेल नहीं सै
तूं दिखै घणी स्याणी ए मीरां, भक्ति मैं ध्यान
महल अटारी माल खजाना,
और बता तन्नैं क्यांकी चाहना,
मेरी टपकै छात पुरानी ए मीरां, उंचे तेरे मकान
और बता तन्नैं क्यांकी चाहना,
मेरी टपकै छात पुरानी ए मीरां, उंचे तेरे मकान
पति मिल्या तन्नैं कृष्ण कन्हैया,
आपै पार लगादे नैया,
तन्नैं क्यूकर पानी पिलादूं हे मीरां, चमड़े के हाथ
आपै पार लगादे नैया,
तन्नैं क्यूकर पानी पिलादूं हे मीरां, चमड़े के हाथ
राम नाम के उपर डट ले,
गुरू वचन हृदय मैं धर लै,
तन्नैं खाक जगत की छानी हे मीरां, उंची तेरी जात
गुरू वचन हृदय मैं धर लै,
तन्नैं खाक जगत की छानी हे मीरां, उंची तेरी जात
रविदास की बनकै चेली,
क्यूं तन्नैं जान बिघ्न मैं देली,
बड़ी मुश्किल पड़े निभानी हे मीरां, गुरूआं की बात
क्यूं तन्नैं जान बिघ्न मैं देली,
बड़ी मुश्किल पड़े निभानी हे मीरां, गुरूआं की बात
Meera Bhajan : Lyrics in Hindi
Tu Raaj Ghara Ki Jaai He Meera, Unchi Teri Jaat
Guru Mantar Koi Khel Nahin Se
Tera mera mel nahin Se
Tu Dikhai Ghanee syaani e meera, bhakti main dhyaan
Mahal Ataari maal khajaana
Or bata tannain kyaanki chaahana
Meera tapake chhaat puraani e meera, unche tere makaan
Pati milya tanne krishan kanhaiya
Aape Paar lagaade naiya
Tanne Kyukar paani pilaadu he meera, chamade ke haath
Raam naam ke upar dat le
Guru vachan hrday main dhar lai
Tannain khaak jagat kee chhaanee he meeraan,
Ravidaas kee banakai chelee
Kyoon tannain jaan bighn main delee
Badi mushkil pade nibhaani he meera, Guruan ki baat